Volksvagen za pet godina isporučio 100.000 e-Golfova

  • Izvor: SEEbiz
Volksvagen za pet godina isporučio 100.000 e-Golfova

Ove nedelje je Volksvagen svečano kupcu uručio svoj stohiljaditi električno pokretni Golf, jedan od najprodavanijih električnih automobila u proteklim godinama, ali i koji će biti povučen s tržišta.

Volksvagen je prilikom predstavljanja nove generacije Golfa najavio kako će novi model dolaziti u pet serija, ali da nijedna od njih neće biti potpuno električna. Golf će nastaviti s hibridnim i klasičnim motorima, dok će za potpunu elektrifikaciju prijevoza biti "zadužena" Volksvagenova platforma MEB i, za početak, linija vozila pod zajedničkim nazivom ID.

Međutim, dok se ta budućnost ne počne ostvarivati, e-Golfovi iz dosadašnjih generacija i dalje pronalaze svoje kupce. Otkako je 2014. godine lansiran, električni Golf prodan je u 100.000 primeraka, a upravo jubilarni stothiljaditi automobil ove nedelje je uručen srećnom kupcu u Volksvagenovoj fabrici u Dresdenu. U toj se fabricii e-Golf sklapa poslednje tri godine.

"e-Golf je bio naš ambasador za e-mobilnost više od pet godina. Današnja isporuka 100.000-tog primerka potvrđuje da je uspeh ovog modela ispunio njegovu misiju. Stoga on igra ključnu ulogu u preokretu koji se događa u mobilnosti za mnoge kupce I postavlja temelje za novi ID.3", izjavio je Holger B. Santel, nemački šef prodaje i marketinga u Volksvagenu.

Ove godine će biti proizvedeno oko 16.000 e-Golfova, što je rekordan broj u njegovoj kratkoj istoriji, dok će do kraja godine broj isporuka kupcima iznositi oko 24.800 komada. Glavna tržišta za e-Golf su Norveška, Nemačka, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Holandija.