Samsung i dalje prvi na listi najvećih proizvođača pametnih telefona

  • Izvor: SEEbiz
  • Foto: Justin Sullivan
Samsung i dalje prvi na listi najvećih proizvođača pametnih telefona

U izveštaju vezanom za proizvodnju pametnih telefona tokom trećeg kvartala 2019. godine nema bitnijih promena u odnosu na drugi kvartal. Čelno mesto na lestvici i dalje pripada Samsungu koji zadnja tri kvartala drži 21% tržišta.

Drugo mesto lestvice i dalje pripada Huaveju, uprkos problemima u kojima se našao zbog američkih sankcija. Zapravo, Huavej ne samo da se dobro drži, već i napreduju. Naime, u prošlom kvartalu je držao 16% tržišta pametnih telefona, a u trećem je povećao udeo na tržištu za 2%, pa trenutno drži 18% tržišta.

Epl je I dalje je treći proizvođač pametnih telefona na svetu. On je takođe, u odnosu na prošli kvartal uspeo da poveća svoj udeo na tržištu, sa 10% na 12%. Opao je tokom trećeg kvartala i zadržao četvrto mjesto na lestvici, ali i tržišni udeo od 9%. Sijaomi je trenutno na petom mestu, a u odnosu na drugi kvartal kada je držao 9% tržišta, u trećem je zabeležio pad isporuka pa mu se i tržišni udeo smanjio na 8%.

Tokom trećeg kvartala Samsung je ukupno isporučio 78,2 miliona pametnih telefona, Huavej 66,8 miliona, a Epl 44,8 miliona.