Prodaja Samsung i Xiaomi pametnih telefona raste na evropskom tržištu

  • Izvor: SEEbiz

Kompanija Canalys donosi izvještaj o stanju na tržištu pametnih telefona u drugom kvartalu ove godine, s posebnim osvrtom na evropsko tržište.

Ono prema Canalysu stagnira, izuzev kompanja Samsung i Xiaomi koje beleže rast isporuka pametnih telefona. Vodeći Samsung je tako tokom drugog kvartala isporučio 18,3 miliona pametnih telefona u odnosu na prošlogodiišnjih 15,3 miliona isporučenih pametnih telefona (rast od 20%).

Za uspeh i rast tržišnog udela južnokorejske kompanije s prošlogodišnjih 33,9 na 40,6% posebno je zaslužna njihova obnovljena Galaxy A serija pametnih telefona (modeli Galaxy A10, Galaxy A20e, Galaxy A40 i Galaxy A50 kao model s najviše isporučenih primeraka na evropskom tržištu).

Iako se nalazi na četvrtom mjestu u Evropi, Xiaomi također beleeži uspeh što se tiče isporuka, isporučeno je 4,3 miliona pametnih telefona što je rast od 48% na godišnjem nivou, pa je ostvaren tržišni udeo od 9,6%.

Na drugom i trećem mestu na evropskom tržištu pametnih telefona nalaze se kompanije Huavej i Epl koje su zabeležile pad isporuka na godišnjem nivou od 16 odnosno 17%. Huavej je ostvario tržišni udeo od 18,8%, dok je Epl imao tržišni udeo od 14,1%.

 

Podelite na društvenim mrežama: