Nemački Dajmler će kamione mercedes benc proizvoditi u Kini

  • Izvor: Tanjug
Nemački Dajmler će kamione mercedes benc proizvoditi u Kini

Nemačka kompanija Dajmler planira da teške kamione marke mercedes benc proizvodi u Kini i da rekonstruiše fabrike kamiona koje su u vlasništvu njegovog lokalnog preduzeća, navodi se u dokumentu u koji su Rojters i dva izvora upoznata sa situacijom imala uvid.

Time će se produbiti savez između Dajmlera i njegovog kineskog partnera, kompanije Beiki Foton Ko, prenosi agencija Rojters.

Ovaj potez dolazi nakon što je kompanija Beižing Otomotiv Grup (BAIC), matična kompanija Fotona, prošlog meseca kupila pet odsto udela u Dajmleru.

Još 2016. godine, tadašnji direktor Dajmlerovog odeljenja za teške kamione je nemačkim medijima rekao da se proizvodnja teških kamiona pod imenom „aktros“ marke mercedes benc planira u Kini do kraja ove decenije.

Prema najnovijem planu, mešovita kompanija Beižing Foton Dajmler Otomotiv (BFDA), pokrenuće proizvodnju „aktrosa“ na svojim proizvodnim linijama, na kojima se trenutno proizvode kamioni „auman“, tvrde izvori upoznati sa situacijom.

Svi kamioni mercedes benca koji se trenutno prodaju u Kini su uvozni i njihova cena je značajno viša od cene kamiona „auman“, koji se prave u zemlji.

Podelite na društvenim mrežama: