Nemački autogigant predstavio novi logo

  • Izvor: Poslovni dnevnik
Nemački autogigant predstavio novi logo

Automobilski div Folksvagen predstavio je novi logo kojim želi da izgradi imidž kompanije angažovane na zaštiti okoline i ogradi se od skandala s falsifikovanjem podataka o izduvnim gasovima iz dizel vozila iz 2015. godine.

U javnosti se zvanično još uvek nije pojavio novi logo, osim informacije iz kompanije da će biti moderniji i smeliji, kao i da će biti predstavljen u septembru na sajmu automobila u Frankfurtu.

Novim je redizajnom logo izgubio trodimenzionalni efekt i slovo "W" nije više spojeno s gornjim "V". "Verujemo da smo stvorili ikonu", rekao je VW-ov markentiški direktor za lična vozila Jochen Sengpiel.

Folksvagen je na putu prema mobilnosti bez emisija štetnih gasova za sve, rekao je menadžer brenda Ralf Brandstaeter. Cilj nemačkog proizvođača automobila po Brandstaeterovim rečima je da postane svetski lider u e-mobilnosti i do 2025. prodaje milion električnih vozila godišnje. U Folksvagenu se nadaju da će njihov električni model ID.3 dosegnuti popularnost nekadašnje Bube i Golfa.

Kompanija je počela da radi na redizajnu brenda u oktovru 2015. godine, pre izbijanja skandala s falsifikovanjem podataka o izduvnim gasovima iz dizelaša.

U septembru 2015. američki je regulator dokazao da je kompanija koristila softver u dizelskim vozilima koji je na regulatornim testovima pokazivao niži nivo štetnih gasova nego u stvarnoj vožnji.

VW-u još pristižu na naplatu finansijske, političke i pravne posledice tog skandala. Početkom godine u Nemačkoj je protiv bivšeg izvršnog direktora kompanije Martina Winterkorna podignuta optužnica za prevaru. "Novim logoom želimo ponovno da izgradimo dobru reputaciju u društvu", naglasio je Brandstaeter.

Podelite na društvenim mrežama: