Lufthanza preuzima Kondor?

Lufthanza preuzima Kondor?

Evropska vazduhoplovna kompanija Lufthansa je objavila da je Tomas Kuk britanskoj turističkoj kompaniji  dostavio ponudu za prevoznika Kondor (Condor), otvarajući time novo poglavlje u strategiji brzog širenja poslovanja putem akvizicija.

- Dali smo neobavezujuću ponudu za Kondor, s mogućnošću proširenja na sve vazduhoplovne kompanije u sastavu Tomasa Kuka (Cook) - rekao je portparol Lufthanse, prenosi SEEbiz.

Danas ističe rok za dostavljanje neobavezujućih ponuda za nemački Kondor i Tomas Kuk Erlajnsa koji lete iz Velike Britanije i skandinavskih zemalja.

Tomas Kuk je najavio prodaju prevoznika u februaru u sklopu "strateške analize" poslovanja. Britanska turistička grupa ima finansijskih problema i želi da iskoristi prihod od prodaje za nova ulaganja u hotele i digitalizaciju.

Kondor i Tomas Kuk Erlajns imaju ukupno 103 aviona i prošle godine su prevezli 20 miliona putnika, ostvarivši operativnu dobit od 129 miliona funti (151 milion evra). Tomas Kuk je prošlu godinu zaključio s gubitkom.

Podelite na društvenim mrežama: