Kompanija Samsung očekuje veliki pad profita

  • Izvor: bankar.me

Samsung elektroniks saopštio je danas da očekuje smanjenje operativnog profita u trećem kvartalu za više od 50 odsto usled pada globalnog tržišta čipova.

Prognozirani operativni profit u periodu od jula do septembra je 6,4 milijardi dolara, što je manje za 56,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je najveći svetski proizvođač pametnih telefona i memorijskih čipova.

Ovo će biti četvrti uzastopni kvartal u kojem južnokorejski tehnološki gigant beleži pad profita usled pada cena poluprovodnika i slabije potražnje za njegovim mobilnim uređajima.

Samsung neće saopštiti podatke o neto profitu i poslovanju po sektorima dok ne bude objavljen završni izveštaj o zaradi, koji se očekuje kasnije ovog meseca.

Samsungove akcije oslabile su danas za 2,4 odsto na berzi u Seulu jer je prognoza o operativnom profitu lošija od očekivane.

Samsung elektroniks je deo “Samsung grupe”, najvećeg konglomerata pod porodičnom kontrolom u Južnoj Koreji, koji dominira poslovima u jedanaestoj svetskoj ekonomiji. Ovaj gigant ima ključni značaj za ekonomsko zdravlje Južne Koreje.

 

Podelite na društvenim mrežama: