Kompanija Pay Pal napustila Fejsbukov projekat Libra kriptovalute

  • Izvor: bankar.rs

Kompanija PayPal saopštila je da napušta Fejsbukov projekat Libra kriptovalute, nakon vesti da nekoliko kompanija razmatra povlačenje prvobitne podrške za Fejsbukovu Libra kriptovalutu.

Paypal je u saopštenju naveo da napušta "Libra Association", neprofitno rukovodeće telo koje upravlja Libra kriptovalutom, ističući da i dalje podržava Libra napore, ali da u ovom trenutku želi da se fokusira na svoj rad.

To će stvoriti nove probleme za Fejsbukov projekat, nakon što su finansijske vlasti, posebno u Evropi, s nepoverenjem dočekale vest o pokretanju kriptovalute.

Za sada nije potpuno jasno zbog čega je PayPal napustio projekat Libra, ali je pre nekoliko dana objavljeno da nekoliko firmi, kao što su Viza i Masterkard, imaju rezervisan stav po pitanju kriptovalute nakon što su banke i vlade širom sveta počele da sumnjaju u projekat.

Reagujući na odluku PayPal, Dante Disparte, šef polise i komunikacija u Libra Association, je istakao da svaka organizacija koja je “započela ovo putovanje” mora da preispita sopstvene rizike i nagrade koje idu uz promene koje Libra obećava.

Iako je ovakva odluka PayPal-u popriličan udarac za "Libra Association", dve kompanije bi mogle ponovo da se udruže u budućnosti ukoliko se popravi situacija na polju regulativa.

Podelite na društvenim mrežama: