Kinezi kupuju Ikarbus: Električni autobusi do kraja godine

  • Izvor: Tanjug

Kinezi preuzimaju 51 odsto Ikarbusa, a u vlasništvu države ostaće 26 odsto preduzeća, dok će ostatak pripasti malim akcionarima.

U pogonima Ikarbusa nameravaju da zadrže postojeće modele, ali i da počnu proizvodnju električnih autobusa i kombija.

Generalni menadžer kineske kompanije Đinlung, Jang Jian najavio je u izjavi Tanjugu da će Ikarbus, čiji su novi većinski vlasnik, krajem godine krenuti sa proizvodnjom električnih autobusa.

"Naši planovi su da prvo dovedemo investicije koje bi Ikarbus vratile u život, a nakon toga planiramo da zaposlimo 200 radnika i krenemo sa proizvodnjom", objasnio je Jang. On je rekao da je njegova kompanija primila novu porudžbinu i da će na osnovu nje krenuti sa proizvodnjom vozila koja su potrebna u Landžou.

"Upravo radimo na organizaciji u Ikarbusu i krajem ove godine krenućemo sa proizvodnjom prvog električnog autobusa. U ovom trenutku radimo na tehničkoj pripremi za proizvodnju tog autobusa", kazao je on. Jang ističe da je plan kineske kompanije da Ikarbus učini jakom firmom i da postane regionalni centar, a da će se tek potom razmišljati o eventualnom širenju na druge zemlje u regionu i ulasku na evropsko tržište.

Podelite na društvenim mrežama: